Veleposlaništvo RS Teheran /Novice /
10.08.2021  

Spremenjeni pogoji za vstop v Slovenijo (v veljavi od 15. julija 2021)

Vlada Republike Slovenije je s 15. julijem spremenila pogoje za vstop v državo. Barvni seznami držav se ukinjajo. Za vse osebe, ki želijo vstopiti v Republiko Slovenijo velja pogoj PCT – Preboleli, Cepljeni, Testirani.   

Vstop v Slovenijo se brez napotitve v karanteno na domu dovoli osebi, ki predloži:

 1. negativni rezultat PCR testa, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa,*
 2. negativni rezultat HAG testa, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa,**
 3. potrdilo o prebolelosti,
 4. potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, če je preteklo vsaj:
  • 7 dni od prejema drugega odmerka cepiva Comirnaty (Biontech/Pfizer),
  • 14 dni od prejema  drugega odmerka cepiva Covid-19 Vaccine (Moderna), Sputnik V (Gamaleya), CoronaVac (Sinovac Biotech) ali COVID-19 Vaccine (Sinopharm),
  • 14 dni od prejema odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen (Johnson in Johnson/Janssen-Cilag),
  • 21 dni od prejema prvega odmerka cepiva Vaxzevria (AstraZeneca) ali Covishield (Serum Institute of India/AstraZeneca)
 5. potrdilo o cepljenju za prebolevnike, ki so bili cepljeni z vsaj enim odmerkom cepiva proti COVID-19 v obdobju 8 mesecev po bolezni, 
 6. evropsko digitalno covid potrdilo (DCP) ali digitalno covid potrdilo tretje države v angleščini (v digitalni ali papirni obliki), ki vsebuje vsaj enake podatke kot EU DCP.

Test PCR ali HAG je ustrezen, če je opravljen v državah članicah Evropske unije, državah članicah schengenskega območja, Avstraliji, Bosni in Hercegovini, Izraelu, Kanadi, Novi Zelandiji, Rusiji, Srbiji, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih državah Amerike, na kontrolnih točkah na letalskih povezavah za mednarodni zračni promet pa tudi, če je opravljen v Turčiji.

Oseba, ki ne predloži enega od zgoraj navedenih dokazil, se napoti v karanteno na domu za deset dni. Tujcu brez prebivališča v Sloveniji se vstop v državo dovoli le, če nedvomno dokaže, da ima zagotovljen prostor, kjer bo prestajal deset dnevno karanteno. 

Več informacij je dostopnih na spletnih straneh PolicijeMinistrstva za notranje zadeve in Evropske komisije.