Veleposlaništvo RS Teheran /

Pozdravljeni na spletnih straneh Veleposlaništva Republike Slovenije v Teheranu

Dobrodošli na spletnih straneh Veleposlaništva Republike Slovenije v Teheranu, kjer upamo, da boste našli uporabne informacije o Islamski Republiki Iran in Republiki Sloveniji. Na spletnih straneh se lahko seznanite z osnovnimi informaciji o Sloveniji in Iranu ter delu slovenskega veleposlaništva v Teheranu. Predstavljeno je tudi bilateralno sodelovanje na področjih gospodarstva, politike, kulture in informacije o konzularnih zadevah, prav tako vas redno seznanjamo z uporabnimi povezavami, nasveti in aktualnimi novicami.

Veleposlaništvo Slovenije v Teheranu je poleg Irana pristojno tudi za Islamsko republiko Pakistan.

Kristina Radej
veleposlanica

-------
Nujno obvestilo
 Zaradi prisotnosti epidemije virusa Covid-19 in s tem povezanimi omejevalnimi ukrepi, slovenskim državljanom odsvetujemo vsa potovanja v Iran. Konzularno poslovanje veleposlaništva v Teheranu zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa do nadaljnjega izvaja konzularne storitve v omejenem obsegu. V primeru nujne konzularne pomoči slovenski državljani lahko pokličejo na tel. 021 2615 2692 ali dežurno številko +98 912 067 1408.
-------
Ob prihodu v Iran morajo vsi potniki predložiti potrdilo o negativnem molekularnem testu na COVID-19 v angleščini, ki ni starejše od 72 ur od vstopa. Potniki iz evropskih držav, morajo ob vstopu v državo ponovno opraviti PCR testiranje na COVID-19 in se do prejetja rezultata testa samoizolirati. Več informacij o COVID-19 v Iranu lahko pridobite na podstrani Izredni dogodki.

------- 
Vlada Republike Slovenije je s 15. julijem spremenila pogoje za vstop v državo. Barvni seznami držav se ukinjajo. Za vse osebe, ki želijo vstopiti v Slovenijo, velja pogoj PCT – Preboleli, Cepljeni, Testirani. Oseba, ki ne predloži enega od dokazil, ki dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT, se napoti v karanteno na domu za deset dni. Tujcu brez prebivališča v Sloveniji se vstop v državo dovoli le, če nedvomno dokaže, da ima zagotovljen prostor, kjer bo prestajal deset dnevno karanteno. Več informacij je dostopnih na spletnih straneh PolicijeMinistrstva za notranje zadeve in Evropske komisije.
-------

 

Novice

20.09.2021  

Slavnostna otvoritev razstave »Alamut« in knjižnice veleposlaništva

Svečana otvoritev razstave o Vladimirju Bartolu, njegovem romanu Alamut, izvirnem rokopisu in operi...


20.09.2021  

Slovenski pisatelj Vladimir Bartol in projekt »Alamut« slovenskega veleposlaništva v Teheranu

Med predsedovanjem Slovenije Svetu EU, veleposlaništvo v Teheranu postavlja v ospredje priznanega...


16.08.2021  

V Iranu razglašeno 6 dnevno zaprtje države zaradi rasti števila okužb s koronavirusom

Od 16. avgusta, do 21. avgusta, bodo po vsej državi zaprti vsi nenujni državni uradi in poslovni...


Več aktualnih dogodkov v rubriki Fotogalerija

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Teheranu

Homayoun Farokh No. 24
North Kamranieh, Sheybani
1936955-751, Tehran
Iran

T: (+) 98 21 2615 2692
F: (+) 98 21 2228 6717
E: sloembassy.tehran(at)gov.si 

Dežurna številka: +98 91 2067 1408 (samo za nujne primere)

ga. Kristina Radej
veleposlanica

Twitter MZZRS